Uzená bašta

Uzená bašta

Ingredience

  • 1000 g uzený kotlet
  • 1 lžíce medu
  • 1 dcl. koňaku
  • 1 lžička wončestr. omáčky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sádla
  • 1 žloutko
  • 1 dcl. mléka

Pracovní postup

  1. do mísy si dáme tyto ingredience: mléko, med, žloutko, olivový olej, wončestrovou omáčku a koňak – vše dohromady vyšleháme
  2. uzenou krkovičku nakrájíme na 2 cm široké plátky – ponoříme do směsi a necháme 24 hod. v lednici odležet
  3. na pánvi si rozpustíme sádlo a takto připravené, marinované kotletky posmažíme cca 10 min. + 10 min. po obou stranách – až se vytvoří křupka
  4. podáváme s americkými brambory a posypeme jakýmkoli tvrdým sýrem

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus