Vánoční husa na bylinkách

Vánoční husa na bylinkách

Ingredience

  • 4000 g husy v celku
  • 4 pol. lžíce bylinek – směs
  • sůl
  • pepř
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce červené sladké papriky
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce olivového oleje

Pracovní postup

  1. husu nasolíme a vetřeme do masa – prosolíme i vnitřek
  2. do misky si připravíme směs bylinek – tymián, rozmarýn, anýz, majoránka aj.
  3. dále přidáme namačkaný česnek, nakrájenou cibuli, papriku, pepř a zakápneme jen trochu olivovým olejem – promícháme
  4. takto připravenou směs vložíme do vnitřku husy
  5. stáhneme kuchářským motouzem v oblasti stehen a křídel – aby nedošlo k roztažení v době pečení
  6. uložíme na pekáč a podlijeme 1 l vody
  7. dáme do trouby na 150°C cca 4 hod.
  8. po dvou hodinách, husu obrátíme, aby se propekla z obou stran
  9. podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
  10. dobrou chuť

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus