Velikonoční chléb – uzené

Velikonoční chléb – uzené

Ingredience

  • 1 – 2 bal. listové těsto – kostka
  • 300 g mražených čerstvých hříbků
  • 500 g mleté maso – mix.
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • 2 ks cibule
  • červená sladká paprika
  • 1 ks chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vajíčka
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1500 g uzené maso – kýta
  • 1 ks vajíčka – šlehané

Pracovní postup

  1. na pánev si dáme rozpustit sádlo a osmažíme nakrájenou cibulku
  2. přidáme mleté maso hříbky a ochutíme soli, pepřem, paprikou, chilli papričkou a mačkaným česnekem – propečeme cca 10 min.
  3. stáhneme s plotýnky a přidáme 2 celé vajíčka a důkladně promícháme – odložíme
  4. mezitím si povaříme maso ve vodě cca 60 min. a necháme vychladnout
  5. na vál si přichystáme listové těsto, které si vyválíme na výšku 4 milimetrů
  6. posypeme strouhankou a pomažeme 3 – 4 mil. výšky sekanou směsí
  7. uložíme vychladlé maso a zatočíme do rolády
  8. uložíme na plech a pomažeme rozšlehaným vajíčkem – propíchneme vidličkou v několika místech
  9. dáme do trouby na 180°C cca 30 – 40 min. podle trouby

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus