Vepřová játra na portském víně

Vepřová játra na portském víně

Ingredience

  • 1000 g vepřová játra
  • 1 lžíce grilovací koření
  • 4 lžíce sádla
  • 2 ks cibule
  • 3 ks česnek
  • 1 lžička soli
  • 2 dcl. portské červené
  • směs bylinek – tymián – bazalka – máta – oregano
  • 1 lžíce  – roztlučených kešu- oříšků

Pracovní postup

  1. na pánev si dáme sádlo – rozpustíme
  2. přidáme nakrájenou cibulku a krátce smažíme – vsypeme krájenou vepř. játru – nesolíme
  3. necháme prosmažit cca 5 min. pak dodáme mačkaný česnek, bylinky a sůl
  4. zalejeme vínem a necháme provařit cca 10 min. až se alkohol vypaří
  5. nasypeme drcené oříšky a promícháme
  6. podáváme s vařeným bramborem

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*