Vepřová roláda se špenátem

Vepřová roláda se špenátem

Ingredience

  • 1000 g vepřového boku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička mačkaného česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 ks cibule
  • 1 bal. listového špenátu
  • 2 ks jarní cibulky

Pracovní postup

  1. v první fázi si vykostíme vepřový bok, rozložíme na placku a trochu vyklepeme
  2. osolíme, opepříme, dáme česnek, majoránku a pomažeme hořčicí – odložíme
  3. do pánve si dáme rozpustit sádlo a vsypeme nakrájenou cibulku – opražíme
  4. přidáme listy špenátu a lehce promícháme – sejmeme s plotýnky
  5. takto připravenou směs rozprostřeme na maso a stočíme do tvaru rolády
  6. pomocí potravinářského motouzu zajistíme, aby se nerozbalila
  7. dáme na pekáč a podlijeme 2 dcl vody – vložíme do trouby nahřátou na 180°C cca 90 min.
  8. během pečení kontrolujeme, zdali je dosti podlité a přelíváme šťávou roládu- zbarví se dokonale
  9. ozdobíme na povrchu jarní cibulkou
  10. podáváme s přílohou vaší chutě

 

 

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*