Vepřový kotlet v rajčatové omáčce

Vepřový kotlet v rajčatové omáčce

Ingredience

  • 1000 g vepřový kotlet
  • 2 cibule
  • 4 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • 250 g rajčatový protlak
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 5 lžíc sladké smetany
  • špetku skořice

Pracovní postup

  1. vepřový kotlet si nasolíme a opepříme – vetřeme do masa
  2. do pánve si dáme rozpálit sádlo a připravené maso necháme zatáhnout ze všech stran
  3. vyjmeme kotlet a sádlo přelijeme do většího hrnce – nakrájíme cibulku a zpěníme
  4. na takto připravenou konzistenci vložíme maso, dáme protlak a zalijeme buď vývarem, nebo vodou – vaříme cca 45 min. na mírném ohňi
  5. pak kotlet vyjmeme
  6. připravíme si 2 dcl vody a rozšleháme v ní mouku do pěny
  7. rajčatový vývar uvedeme do varu a vlejeme připravenou směs
  8. osolíme dle chuťi a přidáme sladkou smetanu a špetku skořice
  9. mírně povaříme cca 10 min.
  10. kotlet nakrájíme na větší porce a vložíme do omáčky
  11. můžeme podávat s knedlíkem, nebo s rýží

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*