Zabijačková pochoutka

Zabijačková pochoutka

Ingredience

  • 2000 g vepřové koleno
  • sůl
  • 4 ks celý pepř
  • 4 ks bobkový list
  • 4 ks nové koření
  • 500 g vařené kroupy
  • 1/2 dcl. vepřové krve – konzerva
  • 4 rohlíky
  • 5 stroužků mačkaný česnek
  • 1 lžička majoránky
  • špetku mletého pepře
  • 2 – 3 m vepřových střev

Pracovní postup

  1. do většího hrnce si dáme vepřová kolena, zalejeme vodou, osolíme, dáme celý pepř, bobkový list a nové koření
  2. vaříme na mírném ohni cca 2 – 3 hod. – vyjmeme a necháme mírně ochladnout
  3. veškeré maso pak pomeleme, dáme do mísy – dosolíme dle chti přidáme majoránku a mlétý pepř
  4. rozdělíme si směs na dvě části do dvou mís
  5. do jedné směsi dáme namočené – vymačkané rohlíky, mačkaný česnek – promícháme
  6. do druhé směsi vložíme uvařené kroupy a vepřovou krev – promícháme
  7. připravené konzistence natlačíme do vepřových střev a důkladně zašpilkujeme
  8. dáme do hrnce vodu, uvedeme do varu a ztáhneme na mírné vaření
  9. jelita a jitrnice vložíme a povaříme jen při pěnění cca 20 min. – pozor nesmí vařit?
  10. vyjmeme a takto připravené podáváme se zelím, nebo chlebem

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus