Pálivá žebírka

Pálivá žebírka

Ingredience

  • 500 g vepřové žebro
  • česnek
  • 1 cibule
  • 2 zelené kapie
  • olej
  • 2 l vepřového  vývaru
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • 1 lžička cherri
  • 2 ks chilli paprička
  • cukr
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 1 ks šalotka

Pracovní postup

  1. naporcujeme si maso na jednotlivé porce a důkladně odblaníme
  2. připravíme si marinádu: do větší mísy si dáme cukr, sojovou omáčku, cheri a škrobovou moučku, dohromady promícháme
  3. vložíme žebírka, prohněteme, aby se omáčka dostala na celé plochy
  4. necháme marinovat cca 2 hod.
  5. na větší pánev dáme olej a rozpálíme
  6. vložíme žebírka a s obou stran restujeme do barvy- cca 3+3 min.
  7. vytáhneme a necháme okapat
  8. z pánve odlijeme olej a necháme jen 1 lžičku
  9. přidáme strouhaný česnek, šalotku, chilli papričku
  10. za stálého míchání restujeme cca 20 vteřin
  11. přidáme žebírka, dobře promícháme a nalejeme vývar
  12. necháme dojít k varu, pak stáhneme a dusíme 15 min.
  13. jednou, dvakrát promícháme
  14. k žebírkům přidáme nakrájenou papriku, cibuli a dáme do většího varu
  15. vaříme tak dlouho, aby se tekutina vyvařila a šťáva zhoustla- 20 min.
  16. podáváme s chlebem a pivem

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus