Italský chléb foccacia

Italský chléb foccacia

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 4 lžíce panenského oleje
  • 25 g čerstvé droždí
  • 1/4 l mléka
  • trochu soli a cukru
  • čerstvý, nebo sušený rozmarýn
  • černé olivy – vypeckované
  • 120 ml panenského oleje na pokapání
  • na posypání, trochu soli

Pracovní postup

  1. do mísy si dáme mouku, olej, trochu soli a cukru
  2. v hrníčku si ohřejeme mléko a dáme droždí-vykynou za cca 5 min.
  3. kvásek dáme do mísy a vypracujeme těsto
  4. takto připravené, několikrát vymácháme ve vlažné vodě, vyjmeme, necháme okapat a dáme na teplé místo vykynout cca 1 hod.
  5. pak těsto vyndáme a dáme na vál a podsypeme moukou
  6. rozdělíme na 6 kousků a uděláme kulaté placy- ve výši 4 milimetrů
  7. několikrát propíchneme vidličkou, aby se netvořili bubliny
  8. poklademe černé olivy, posypeme rozmarýnem, jen trochu
  9. po vrchu jemně osolíme a pokapeme panenským olejem
  10. pečeme na 180° C na 20 min.
  11. podává se teplý

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus